Uudisasunnon ostajan opas

Näin uuden asunnon ostaminen etenee selkein askelin

1. Ennakkomarkkinointivaihe

Ennakkomarkkinoinnin aikana voit varata haluamasi uuden kodin. Rakennuskohteesta on tällöin mm. alustava aikataulu sekä asuntojen pohjakuvat ja hintatiedot. Varaus tehdään nimelläsi ja varausmaksulla, joka huomioidaan kauppahinnassa. Varaus on mahdollista perua, jolloin varausmaksu palautetaan.

2.. Rakentamisen aloittaminen

Rakentaminen aloitetaan, kun kohteeseen on saatu riittävä määrä varauksia. Asuntomyyjämme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi asuntokaupan ajankohdan sekä kertoo sinulle siihen liittyvistä asioista. Tässä vaiheessa vahvistuu myös uuden kotisi valmistumisajankohta.

3. Asunnon ostaminen.

Saat asuntokauppaan liittyvät asiakirjat etukäteen luettavaksi asuntomyyjältä. Sovittuna ajankohtana käymme läpi kauppakansion asiakirjat sekä allekirjoitamme kauppakirjan. 1. erä kauppahinnasta erääntyy 7 vrk:n päästä kaupantekopäivästä, muut erät vasta rakentamisen edetessä

4. Sisustuksen suunnittelu ja materiaalivalinnat

Oman kodin suunnittelu voi alkaa! Asuntomyynnissämme on nähtävillä suunnittelijamme valitsemia sisustuskokonaisuksia sekä muita sisustusmateriaaleja. Asunnon hintaan sisältyy aina asiakaspalveluinsinöörimme apu materiaalivalinnoissa ja mahdollisissa muutostyötarpeissa.

5. Osakkeenostajien kokous

Kun asunnoista on myyty 25 %, kutsumme koolle osakkeenostajien kokouksen, jossa teillä ostajilla on mahdollisuus valita rakennustyön tarkkailija ja tilintarkastaja edustamaan asunnon ostajia.

6. Ilmoitus valmistumisesta – uuden kodin tarkastaminen

Noin 4-5 viikkoa ennen muuttoa saat muuttokirjeen, jossa on tarkka muuttopäivä sekä jäljellä olevien maksuerien maksupäivämäärät. Muuttokirjeessä kerromme myös ajankohdan, milloin sinulla on mahdollisuus tarkastaa uusi kotisi.

7. Avainten luovuttaminen ja muutto uuteen kotiin.

Kotisi valmistuu muuttokirjeessä ilmoitettuna päivänä. Saat avaimet muuttopäivänä maksettuasi kauppahinnan ja mahdolliset muutostyöt kokonaisuudessaan. Opastamme samalla tarvittaessa kodin laitteiden ym. käytössä, ohjeet löytyvät myös muuton yhteydessä saamastasi kodinkansiosta.

8. Yhtiön hallinnon luovutus ja uuden hallituksen valitseminen

Noin kolmen kuukauden kuluttua muutosta järjestämme hallinnon luovutuskokouksen. Kokouksessa mm. valitaan asumisaikainen hallitus, ja samalla se on hyvä mahdollisuus tavata muita uusia asukkaita ja sopia taloyhtiön asioista.

9. Vuositarkastus 1 vuoden jälkeen

Asunnon vuositarkastus pidetään noin vuoden kuluttua talon valmistumisesta. Saat hyvissä ajoin lomakkeen, johon voit tehdä mahdolliset huomiot korjaamista vaativista asioista