Ajankohtaista

Hakalahti / Torkinmäki – Viihtyisä ja rauhallinen asuinalue !

Tältä alueelta vuokra-asuntotarjontamme sai alkunsa vuonna 1992. Ensimmäiset vuokra-asunnot syntyivät peruskorjaamalla entinen vanutehdas 1940-luvulta toimiviksi loft-asunnoiksi. Taloyhtiö joka käsittää 18 vuokra-asuntoa sai nimekseen Asunto Oy Hakalahden Kruunu. Tämän jälkeen pihapiiriin on toimestamme tullut vielä kolme vuokrataloyhtiötä lisää,  Asunto Oy Kruunurinne I ja II sekä Asunto Oy Trolleborg. Alueella on tänään yhteensä yli 50 vuokra-asuntoa. Asunnot jotka sijaitsevat yhdellä Kokkolan korkeimmasta paikoista, muodostavat viihtyisän ja rauhallisen pihapiirin aivan kivenheiton päässä keskustasta.

Aivan naapurista löytyy suurin osa Kokkolan koulutuspalveluista kuten Centria Ammattikorkeakoulu, Yliopistokeskus, Ammattioppilaitos ja aikuiskoulutuskeskus. Lisäksi lähettyviltä löytyy myös neuvola, uusi yhdistelmäkoulu ja päiväkoti leikkipuistoineen. 

Hakalahdesta ja Torkinmäeltä on noin kilometrin kävelymatka keskustaan. Ydinkeskustan ja asuinalueiden välistä löydät vähittäistavarakaupan ja pienen kauppakeskuksen.  

Aluetta vehreyttää vanhat upeat männyt, jotka muodostavat koko alueen kruunun. Mäntyjen alta löydät myös pienemmille lapsille sopivan puiston, sekä picnic-vilteille sopivan viheriön. Alueelta löytyy myös mukavia kävelyteitä jotka vievät pienkerrostalojen ja omakotien välistä esimerkiksi Torkinmäen lähiliikuntapaikalle. Täältä löydät ulkosalin, tekonurmiviheriön, maastopyöräilyradan, frisbeegolf koreja ja pururadan, joka myös talvella muuttuu hiihtoladuksi. Koulujen välissä löytyy myös vuonna 2015 käyttöön otettu monitoimihalli – Kampushalli, jossa on harrastusmahdollisuudet mm. lentopalloon, salibandyyn ja futsaliin. Hallissa järjestetään myös erinlaisia tapahtumia ja konsertteja.  m

Tutustu  vuokra-asuntoihimme www.nsa.fi/vuokra-asunnot

Täältä löydät kartan Hakalahden-Torkinmäen alueesta