Aktuellt

Hakalax / Storkisbacken – Ett trivsamt och lugnt bostadsområde !

Historien med våra hyresbostäder började på detta område 1992. Det började genom att vi renoverade den gamla vaddfabriken från 1940-talet till fungerande loftbostäder. Bostadsbolaget bestående av 18 hyreslägenheter fick namnet Asunto Oy Hakalahden Kruunu. Sedan dess har vi byggt ytterligare tre hyresbostadsbolag på området, Asunto Oy Kruunurinne I och II och Asunto Oy Trolleborg. Idag finns det mer än 50 hyreslägenheter på området. Bostadsområdet som är beläget på en av Karlebys högsta platser utgör en mysig och fridfull bostadsmiljö bara ett stenkast från centrum.

Alldeles i grannskapet finns de flesta av Karlebys utbildningstjänster, bland annat Yrkeshögskolan Centria , Universitetscentret, Yrkesinstitutet samt vuxenutbildningscentret. Dessutom finns det i närheten en rådgivning, en ny kombinationsskola och en dagis med lekplatser.

Hakalax och Storkisbacken ligger cirka en kilometer från centrum. Mellan centrum och bostadsområdet hittar du en butik och ett litet köpcentrum.

Området inramas av gamla ståtliga tallar, som utgör hela områdets krona. Under tallarna hittar du bl.a. en lekpark som är lämplig för mindre barn. Det finns också fina vandringsleder i området som tar dig mellan små hyreshus och egnahemshus till exempel till näridrottsplatsen vid Storkisbacken. Här hittar du ett utomhusområde, konstgräs, mountainbikebana, frisbeegolfbana samt en löpbana, som också vintertid blir en skidbana. Mellan skolorna hittar du också multifunktionsarenan Kampushallen, som öppnades 2015 och erbjuder utrymmen för olika aktiviteter, som till exempel: volleyboll, innebandy och futsal. Hallen kan även fungera som arena för olika evenemang och konserter. mm.

Bekanta dig med våra hyresbostäder här www.nsa.fi/hyresbostäder

Här hittar du karta över Hakalax – Storkisbacken