Bostads Ab Gamla Mejeriet, Karleby

Storkisbacken i Karleby har en nytt bostadskvarter bestående av högklassiga höghus- samt loftbostäder att färdigställts. Kvarteret erbjuder utomordentliga förutsättningar för trivsamt boende i en naturnära miljö som ändå bara ligger ett stenkast från centrum. 

Alldeles i närheten finns Yrkeshögskolan Centria, den nybyggda kombinationskolan med daghem, förskola samt lågstadie. I närområdet hittar du även den nya näridrottsplatsen, som erbjuder möjligheter för utövande av ett flertal olika motionsformer. Den tredje, och kanske mest intressanta fasen i kvarteret har nyligen färdigställts, d.v.s Bostads Ab Gamla Mejeriet.

Upplev en unik stämning av det Gamla Mejeriet i de luftiga loftbostäderna.

Bostads Ab Gamla Mejeriet är som namnet indikerar ett unikt våningshus bestående av loftbostäder som renoverats i den tidigare mejeribyggnaden. Vid renoveringen hart allt förnyats totalt, vilket innebär att kvalitèn på konstruktionerna, hustekniken samt bostäderna helt motsvarar nybyggnation. Största delen av andra våningens bostäder är sk. höga och luftiga bostäder där sovrummet finns på ett loft i lägenheten. Bostäderna finns i storlekarna 20,5-56 m2 .

Hemmets Kvalitetslösningar

Vi på NSA vill betona bostadskomfort, högklassig kvalitet samt ekologiskt hållbara lösningar. Detta syns även i utrustningen och materialen vid Gamla Mejeriet. Alla bostäder är utrustade med:

  • Inglasade balkonger
  • En del av bostäderna har dessutom en skjutdörr i glas som leder ut till balkongen
  • Vattenburen golvärme som ger god comfort och gör att bostäderna saknar störande värme-element.
  • Bostadsspecific, modern och energisnål ventilation med värmeåtervinning.
  • Integrerade hushållsmaskiner.
  • Som golbeläggning används vinylplanka som är en mycket hållbar lösning
  • Direkt passage från parkeringshallen i källaren med giss till våningarna.